Nume mari ale gastronomiei vin la TV Paprika în ianuarie

Cei doi – poate cei mai faimoși bucătari de la ora actuală – țin companie publicului în perioada de după sărbători, cu emisiuni precum „Jamie Oliver: Împreună”, „Jamie gătește italienește” și „La drum cu Gordon, Gino și Fred”. De asemenea, bucătarul-șef francez Raymond Blanc simplifică gastronomia franțuzească cu bucate venite direct din inima lui, în „Pur și simplu Raymond”. Emisiunile culinare cu Jamie Oliver și Gordon Ramsay sunt difuzate în zilele de weekend de la ora 22:00 și în zilele săptămânii de la 20:45.

În „Jamie Oliver: Împreună”, celebrează cele trei ingrediente principale din viața lui: familia, prietenii și mâncarea. Locația este propria bucătărie, unde pregătește bucate potrivite pentru întâlnirile cu prietenii, toate extrem de simple care îi vor impresiona pe cei dragi, însă nu ne cer să petrecem prea mult din viață în bucătărie. Combinând ideile pentru cel mai bun grătar, picnicul perfect, o noapte efervescentă cu tacos, un brunch plăcut și o serată excepțională cu curry, Jamie are rețete, sfaturi și trucuri potrivite pentru a transforma orice eveniment social în magie de neuitat. Unele dintre mâncăruri pot fi pregătite în avans, pentru eficiență maximă, iar serialul ne prezintă o serie de trucuri profesionale care cu siguranță se vor alătura arsenalului propriu în bucătărie.

Din 21 ianuarie la TV Paprika începe „Jamie gătește italienește”, o emisiune care aduce savoarea în farfurie, cu o simplitate și modestie complet diferite de cele din restaurantele cotate cu stele Michelin. Jamie și cel mai bun prieten al său, Gennaro Contaldo, care i-a fost și mentor, pregătesc rețete de casă din bucătăria italiană, chiar la ele acasă. Cei doi cutreieră satele din Sicilia însorită, ajungând până la Alpii înzăpeziți pentru a se întâlni cu supereroii bucătăriei italiene: „mamme” și „nonne” din Italia care știu să pregătească perfect rețete delicioase transmise în familia lor, din generație în generație. Jamie vrea să dezlușească secretele acestor bucătărese care stăpânesc extrem de bine aromele italiene.

„La drum cu Gordon, Gino şi Fred” este un adevărat road-trip culinar, care-i are ca protagoniști pe Gordon Ramsay, Gino D’Acampo și Fred Sirieix, în aventuri și explorări ale bucătăriilor din Statele Unite ale Americii. Pentru Gordon, SUA se află în prima ligă a gătitului și ingredientelor, datorită diversității oamenilor și culturilor care creează un amestec unic. Dar bucătarul va trebui să-i convingă și pe prietenii lui, cu opriri în Las Vegas, Grand Canyon, Los Angeles și San Francisco. Se vor opri și în Mexic, în Tijuana și Ensenada, înainte să-și încheie călătoria în Texas.

Bucătarul-șef Raymond Blanc ne învață din nou cum să mâncăm simplu, după perioada exceselor de sărbători. „Pur și simplu Raymond” are premiera pe 16 ianuarie, la TV Paprika, de la ora 20:15. Emisiunea este filmată în bucătăria sa din „Le Manoir aux Quat’saisons”, restaurantul și hotelul de la țară din Oxfordshire, Marea Britanie – restaurant cu două stele Michelin. „Pur și simplu Raymond” pune accentul pe mâncărurile cu care Blanc are o conexiune emoțională și o rezonanță personală. Dar nu lipsesc nici tehnicile mai sofisticate și rețetele noi care i-au atras atenția ca expert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *