Pregateste-te de acum pentru vara: la ce sa te uiti cand cumperi aparate de aer conditionat?

aparate de aer conditionat

Desi o locuinta este mai usor de climatizat decat un spatiu comercial, alegerea unor aparate de aer conditionat potrivite poate reprezenta o adevarata provocare. Tehnologia a evoluat foarte mult, astfel incat in prezent sunt disponibile tot mai multe produse de acest tip in oferta Vollmax, spre exemplu. Iata care sunt cele mai importante criterii pe care sa le iei in considerare inainte de o astfel de achizitie!

Spatiul de depozitare

Incaperile dintr-o locuinta pot fi separate printr-o structura de tip open space, ceea ce inseamna ca trebuie sa calculezi suprafata totala a acestora. Atat holul, cat si prezenta sau absenta usilor pot influenta acest aspect. De asemenea, un rol important il au si ferestrele. In cazul in care exista si alte detalii pe care sa le verifici, acestea pot fi indexate intr-un tabel de racire creat pentru produsul selectat.

In general, o suprafata de 30 mp are nevoie de un aparat cu 12.000 BTU / 3.5 kW. Modelele cu capacitatea dubla sunt potrivite pentru spatiile de 65-80 mp. Tine cont de faptul ca acest interval nu este singurul aspect pe care trebuie sa-l iei in calcul atunci cand vine vorba de aparate de aer conditionat. In schimb, este necesar sa analizezi si capacitatea de racire, in special la temperaturi de 0, -5, -10 si -15°C.

Categoria aparatului

Sistemele de climatizare pot fi impartite in 2 categorii. Modelele de tip Split reprezinta cea mai populara alegere, deoarece acestea sunt cele clasice. Poti recunoaste un astfel de produs prin faptul ca are o singura unitate exterioara si una interioara. Pe de alta parte, exista si modelele Multi Split, care sunt alcatuite dintr-o unitate exterioara si doua sau mai multe unitati interioare.

Din acelasi motiv, pretul acestora este unul ridicat. Avantajul consta insa in faptul ca ele ocupa mai putin spatiu si arata mai bine din punct de vedere estetic. Acestea racesc mai multe incaperi simultan, dar maresc si consumul de energie. Vrei sa achizitionezi aparate de aer conditionat portabile? Aceasta varianta este potrivita pentru spatiile mici, insa eficienta lor ramane una redusa si nu reprezinta o investitie buna pe termen lung.

Dotarile suplimentare

Multe persoane nu tin cont de tehnologia prezenta la aparatele de aer conditionat, insa aceasta este esentiala pentru a asigura o experienta de utilizare placuta. Spre exemplu, un dispozitiv de calitate nu ar trebui sa produca un zgomot mai mare de 60-65 dB. De asemenea, acesta trebuie sa contina diverse filtre eficiente pentru purificarea aerului. Spre exemplu, filtrele cu carbune activ inlatura mirosurile neplacute, iar cele de ionizare elimina germenii si praful din dispozitiv.

Functiile standard ale unui sistem de climatizare sunt cele de racire, incalzire si ventilatie. Pe langa acestea, multe aparate de aer conditionat pot avea o functie de dezumidificare, care elimina apa din pereti.

Aceasta masura de protectie este foarte utila pentru indepartarea mucegaiului si a igrasiei, precum si pentru prevenirea alergiilor. In cazul in care nu dispui de mult timp pentru a intretine aparatul, o alta functie utila este cea care detecteaza prezenta. Poti programa dispozitivul in asa fel incat sa porneasca doar atunci cand cineva se afla in incapere, economisind astfel electricitate cand nu te afli acasa.

De unde sa cumperi aparate de aer conditionat?

Inainte de a achizitiona un asemenea produs, este important sa alegi o firma cu reputatie in domeniu. In felul acesta, dispui de o gama larga de optiuni de la cei mai renumiti producatori si de consultanta gratuita pentru alegerea modelului potrivit. Pe langa asta, ai parte de servicii complete de transport si instalare, precum si de garantie pentru orice achizitie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *