Prezintă-te de urgență la Nord Vet în Suceava dacă îți suspectezi câinele de jigodie, o boală deseori fatală

Stăpânii responsabili sunt mereu atenți la schimbările apărute în comportamentul animalului de companie. Mai ales în primele luni de viață, atunci când organismul lor luptă pentru a căpăta imunitate.

O boală nemiloasă și contagioasă, care afectează în principal câinii cu vârste între 2 și 6 luni, este și jigodia sau Malaria Carre. Dacă ești noul stăpân al unui pui de câine, trebuie să știi tot ce se poate ști despre această boală. În cazul în care nu este observată, ea devine adeseori fatală.

Care sunt simptomele jigodiei?

Simptomele asociate cu jigodia sunt numeroase. Pe oricare dintre cele de mai jos de observi, prezintă-te de urgență la cabinetul unui medic veterinar Suceava sau din orașul tău. Pentru Suceava de exemplu, Nord Vet este o recomandare.

Iată deci unele dintre simptomele jigodiei:

  • diaree;
  • tuse;
  • febră care fluctuează;
  • vomă;
  • secreții oculare;
  • lipsa apetitului;
  • letargie;
  • îngroșarea nasului;
  • dificultăți de respirație;
  • îngroșarea pernuțelor de la labe.

Cum apare jigodia la câini?

Despre această boală care este deseori fatală trebuie să știi că majoritatea câinilor o iau prin:

  • contact direct cu saliva unui câine deja bolnav;
  • inhalarea secrețiilor respiratorii ale unui câine infectat;
  • contactul direct cu fecalele sau urina unui câine deja bolnav.

Vezi? Se ia extrem de ușor. De aceea este important să ai grijă la cățeii cu care se joacă atunci când iese afară și nu numai. Odată ajuns în organism, virusul se reproduce în tractul respiratoriu al câinelui și se răspândește ulterior în ganglionii limfatici și în tot corpul.

Primele semnale de alarmă pentru tine sunt cele respiratorii. Nu uita să te adresezi de urgență la un cabinet veterinar. Găsești mai multe detalii despre Nord Vet pe nordvet.ro.

Cum sunt câinii diagnosticați cu jigodie?

Veterinarul la care apelezi va examina întreg tabloul de simptome al cățelului, alături de istoricul de sănătate al acestuia. Chiar dacă există teste pentru Maladia Carre pe piață, acestea nu arată întotdeauna rezultatul exact.

Există și alte teste care pot fi efectuate pentru a determina posibilele complicații ale bolii. Veterinarul tău îți va spune despre ele. Dacă ești din Suceava, nu uita să apelezi cu încredere la Nord Vet.

Jigodia la câini se tratează?

Din păcate, nu există un tratament pentru jigodie. Tot ce se poate face pentru prietenul tău necuvântător este să îi fie ameliorate simptomele și întărit organismul.

Atenție! Jigodia poate fi de foarte multe ori fatală pentru unii câini, în special cei slăbiți. Ea nu poate fi tratată la domiciliul după ureche, deci prezintă-te de urgență la un cabinet veterinar.

Medicul veterinar îți va oferi calmante pentru a ține sub control convulsiile, antibiotice pentru posibilele infecții secundare. Dacă animalul tău devine anorexic și deshidratat, i se vor administra fluide intravenos. De asemenea, trebuie curățate cu regularitate scurgerile nazale, dar și cele oculare.

Adresează-te de urgență cabinetului veterinar din orașul tău. Jigodia este deseori fatală, iar cu cât mai repede acționezi asupra eliminării sale, cu atât mai multe șanse de supraviețuire va avea prietenul tău necuvântător!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *