Probleme în construcții – cum ridici o locuință pe un teren neconform ?

Construcțiile moderne au mult mai multe avantaje în comparație cu cele vechi. Pe lângă faptul că sunt mult mai atrăgătoare, acestea sunt și mult mai bine gândite, având un plan arhitectural bine pus la punct. Astfel, viitorii proprietari își doresc să aibă parte de o locuință sigură, pentru care oferă sume de bani pe măsură. Cu toate acestea, există și zone, respectiv areale geografice care ridică semne de întrebare cu privire la rezistența pe care solul o are. Descoperă în rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre cum să ridici o locuință pe un teren neconform!

Realizarea unui studiu geotehnic

Cea mai bună modalitate de a determina tipul solului este pe baza unui studiu geotehnic. Acesta oferă indicii clare proiectantului, care va determina următorii pași și, implicit, care este oportunitatea folosirii unor piloți forați.

Studiul geotehnic va determina distanța solului față de pânza freatică, precum și coeziunea.

Optează pentru soluția constructivă de foraje piloți potrivită

În cazul în care rezultatul studiului geotehnic impune folosirea unor piloți forați, se poate alege între următoarele soluții:

  • Sistemele de foraje puțuri în regim uscat – sunt cele mai simple și ieftine soluții de pe piață;
  • Sistemele de foraje puțuri – pot fi cu tubulatură specială, recuperabilă sau nerecuperabilă. Sunt recomandate să fie folosite datorită faptului că, odată cu ele, pot fi introduse armături și beton. De cele mai multe ori, sunt utilizate în cazul solurilor nisipoase și cele în care pânza freatică se află la suprafață.

Pentru a realiza aceste lucruri, o firma foraje piloti specializată potrivită va finaliza cu succes toate aceste activități. Pilofor dispune de utilaje pentru spații greu accesibile, oferind soluții la tarife competitive. De asemenea, forezele sunt noi (din 2019), iar firma are disponibilitate imediată.

Descoperă suita de servicii Pilofor direct pe site-ul oficial https://pilofor.ro/ pentru o locuință perfectă și sigură, indiferent de cât de multe probleme impune terenul.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *