Robotica, pasiunea celor mici şi a celor mari

Robotica este definită ca ştiinţa care se ocupă cu proiectarea, tehnologia şi fabricarea roboţilor. Robotica implică deţinerea cunoştinţelor de electronică, programare şi mecanică, fiind necesară în construirea mai multor clase de roboţi, cele mai importante fiind cea a roboţilor de manipulare şi a roboţilor mobili. Robotica este un domeniu al inventivităţii şi curiozităţii, astfel că din ce în ce mai multe persoane manifestă interes pentru acest domeniu atât de creativ, însă şi extrem de tehnic.

Electronica

Electronica este ramura fizicii care are drept activitate emisia şi efectele electronilor, precum şi funcţionarea dispozitivelor electronice. Electronica vizează manipularea curentul electric, adăugându-i informaţii suplimentare şi transformându-l în sunet, imagine sau alt tip de date. Electronica are un istoric îndelungat. În anul 1904 se inventează tubul vid, denumit supapa termionică. Datorită acestei descoperiri a fost posibilă inventarea telefonului, televizorului, radarului şi amplificatoarelor. Astfel, traiectoria electronicii şi a electrotehnicii a fost foarte dinamică, ingineria electronică reprezentând în ultimii ani un domeniu foarte vast.

Copiii şi robotica

Oricine poate studia această ştiinţă, copiii având o deschidere foarte mare către mecanisme prin intermediul jocului. Practicarea roboticii prezintă o serie de avantaje pentru copii şi adolescenţi, aceştia dobândind prin joacă abilităţi foarte importante, specifice acestui domeniu, descoperindu-şi în acelaşi timp preocupări spre inovaţie, creativitate, cercetare şi inginerie. Ideea unei maşini inteligente care să îndeplinească o serie de funcţii, fascinează din ce în ce mai mult, astfel că dacă vrei să susţii această preocupare, platforma arduino şi kit-urile de electronică se vor dovedi extrem de utile şi folositoare. Alegând un Kit de electronică pentru copilul tău pasionat de robotică, îi dai posibilitatea de a dobândi noi abilităţi, de a-şi îndeplini proiectul preferat şi de a-şi susţine pasiunea pentru electronică, electrotehnică şi robotică. Îi asiguri acces pe o platformă foarte folositoare, uşor de înţeles şi de manevrat.

Cine poate utiliza un Kit Arduino

Kit-urile de electronică şi robotică sunt destinate tuturor pasionaţilor de acest domeniu. Atât cei mici, cât şi cei mari pot învăţa noţiuni legate de electronică şi electrotehnică, manipulând curentul electric în vederea realizării unui proiect. Accesul la software-ul Arduino este foarte flexibil, fiind destinat pentru programare şi robotică. Platforma este destinată celor care doresc să-şi finalizeze proiectele, fiind o sursă de date şi informaţii, şi contribuind la evoluţie în domeniul electronicii. Un kit de electronică reprezintă posibilitatea de a avea acces la o activitate educativă şi instructivă, rezultatul obţinut putând fi speculat şi folosit în scop distractiv. Un robot construit urmând instrucţiunile Kit-ului, poate fi controlat cu telefonul prin Bluetooth.

Cum funcţionează roboţii?

Indiferent de robotul construit, acesta va fi caracterizat de construcţia mecanică, componentele electrice şi programarea computerizată. Pentru realizarea acestuia, se vor folosi trei tehnologii importante, respectiv senzorii, actuatorii, respectiv motoarele electrice folosite în executarea comenzilor, precum şi inteligenţa artificială. Există o multitudine de tipuri de roboţi, clasificarea putându-se face în funcţie de caracteristicile pe care le întrunesc. Pot fi amintiţi roboţii folosiţi în industria aerospaţială, în industria bunurilor de consum, dronele, roboţii industriali, medicali, cei folosiţi în cercetare, roboţii subacvatici sau cei de teleprezenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *