Seriale animate educative, în luna iulie, la JimJam

Chiar dacă vacanța e în toi, asta nu înseamnă că cei mici nu pot să învețe lucruri noi în această perioadă, din serialele educative de la JimJam, precum „Să ghicim cu Jess”.

Copiii au parte în fiecare zi de compania isteață și plină de magie a pisicii Jess – „Să ghicim cu Jess” este difuzat zilnic, de la orele 8:35, 10:52 și 14:51!

„Să ghicim cu Jess” este următorul serial magic de pe listă. Jess este pisica îndrăgitului poștaș Pat, plină de curiozitate și de dorința de a învăța tot felul de lucruri despre lumea care ne înconjoară. Jess și prietenii săi caută răspunsuri la întrebări din știință și natură, încurajând copiii să învețe și demonstrând, pe parcurs, că procesul de învățare este chiar distractiv.

Printre întrebările la care Jess caută răspuns se numără „cum putem face o barcă?”, „de ce fac albinele miere?” sau „care e motivul pentru care păianjenii construiesc pânze?”. Pe lângă aceste întrebări științifice, Jess și prietenii săi rezolvă și dileme legate de copilărie. Cei mici pot să învețe cum să se ascundă fără să fie găsiți, care e cel mai bun mod de a se încălzi atunci când este frig și cum să ajute un zmeu să zboare. Toate aceste mici lecții într-un pachet simpatic și distractiv.

Și acum că pisicile au devenit prieteni pentru noi, trebuie să aflați că iulie este luna animalelor la JimJam, iar acest lucru va fi sărbătorit zilnic prin pastile a câte un minut numite „Știați că?”, produse chiar de JimJam despre vedeta săptămânii. Cei mici vor afla mai multe despre pisici, de exemplu.

În același timp, în fiecare zi, între orele 6:00 și 07:00, cei mici vor afla mai multe despre muzică, emoții, numere și puterea vântului, din serialul „Ham Ham, Piu şi Dave”, personaje prietenoase care se bucură de experiența minunată de a învăța lucruri noi. În fiecare episod, Ham-Ham, Piu și Dave sunt chemați de Hamsterul Pălăriuţă pentru a merge în aventuri cu el. De cateva ori in fiecare episod, Pălăriuță va pune o intrebare. Cele trei personaje de titlu vor da răspunsurile lor, dar numai una dintre ele este corectă. Pălăriuță întreabă apoi spectatorii care din cele trei au răspuns corect la întrebarea sa.

O altă experiență educativă minunată este și serialul „Bing”, difuzat în fiecare zi de la 12:58 și până la 13:33. Aceasta este povestea unui iepuraș numit – ați ghicit! – Bing, care are doar trei ani. Lui Bing îi place foarte mult să exploreze, să se dea în leagăn, să se joace cu blocuri de lemn și să admire un spectacol exploziv de artificii. Serialul surprinde cu blândețe energia debordantă, micile probleme, dezordinea, dar și entuziasmul care se manifestă atunci când ești o ființă umană relativ nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *