Stilul clasic se caracterizeaza prin echilibru si confort- nu se demodeaza niciodata. Piese de mobilier specifice stilului clasic, denota eleganta si rafinament. Daca vrei sa fii in pas cu noile tendinte, poti adauga elemente moderne care sa se imbine palcut cu stilul clasic. Stilul clasic transforma o incapere in spatiu elegant, imbinand armonios utilul cu esteticul.
Livingul in stil clasic- livingul clasic se deosebeste prin simplitate si simetria elementelor de decor. Are un farmec aparte datorita designului primitor pe care il ofera.
Atunci cand decizi sa iti amenajezi livingul in stil clasic, trebuie sa pornesti de la un element de baza, in jurul c aruia sa decorezi si restul incaperii. Elementul central poate fi canapeaua, biblioteca, mobilierul, etc. In stilul clasic predomina culorile neutre si calde, elemente de decor sofisticate si mobilier voluminos.
Mobilierul in stil clasic- este functional si confortabil. Piesele de mobilier trebuie imbinate armonios cu elementele decorative simple. Mobilierul clasic se face cunoscut prin rezistenta, finisaje impecabile si ornamente deosebite. Desi stilul clasic se potriveste cel mai bine in livingurile mari, acest stil il poti obtine cu usurinta si intr-o sufragerie mica, daca folosesti elementele potrivite- poti opta pentru mai putine elemente decorative si mobilier in linii cat mai simple fara detalii ornamentale.
Intr-o sufragerie clasica, nu trebuie sa lipseasca vitrina din lemn masiv, canapeaua confortabila , mobilierul de dining sau masuta de cafea. Daca esti iubitor de citit, poti opta pentru o biblioteca mare, sufrageria clasica iti ofera posibilitatea pentru asta.
Alege culori calde si neutre- culorile specifice stilului clasic sunt cele calde care ofera rafinament materialelor de amenajare interioara. Opteaza pentru alb, crem sau culori pastelate precum galben, roz, oliv, caramiziu si chiar pentru cele cu accente de auriu. Mobilierul il poti alege in culori inchise de maro, sau poti opta pentru mobilier simplu in culori deschise.
O combinatie des intalnita este mobilierul de culoare deschisa cu accent auriu sau argintiu.
Stilul clasic se mai remarca prin materialele si textile cat mai aproape de natura. Calitatea materialelor trebuie sa se vada de la prima privire.
Canapelele si fotoliile– sunt de obicei din catifea, piele naturala sau tesaturi rafinate. Poti decora canapeaua cu perne colorate din materiale fine placute la atingere, cum ar fi bumbacul.
Corpurile de iluminat- au si ele un rol foarte important in stilul clasic, acestea pot transforma un spatiu din punct de vedere estetic dar si functional. Corpurile de iluminat sunt asociate cu bijuteriile. Candelabrul este specific designului clasic alaturi de lamparde clasice cu pietre decorative.
Decoratiunile- in stilul clasic se folosesc obiecte cu valoare artistica sau chiar istorica, decoratiuni din portelan sau sculpturi. Decoratiunile in stilul clasic trebuie sa fie diverse si rafinate pentru a scoate in evidenta eleganta locuintei.
Stilul clasic in designul interior, impresioneaza in mod special prin echilibrul si simetria sa. Culorile inspirate din natura si formele geometrice ofera o eleganta conservatoare locuintei.