TOP 5. Cele mai rapide păsări din lume

Dacă îţi doreşti să ştii care sunt cele mai rapide păsări din lume, ai ajuns în locul potrivit. În rândurile de mai jos vei găsi topul acestora.

Şoimul călător, acvila de munte şi şoimul polar sunt cele trei păsări care se află pe podium în acest top. Sunt de asemenea şi singurele păsări care pot atinge o viteză mai mare de 200 de kilometri pe oră.

1. Soimul călător este cea mai rapidă pasăre din lume deoare poate atinge o viteză de până la 389 de kilometri pe oră. Nici o altă pasăre nu a doborât până acum acest record.

Trebuie însă precizat că viteza maximă nu este atinsă în timp ce zboară ci atunci când e în picaj. Şoimul călător este şi o pasăre care are o privire ageră, având în vedere că poată să îşi repereze prada chiar şi la o distanţă de până la 8 kilometri.

2. Acvila de munte poate atinge o viteză de până la 321 de kilometri pe oră, fiind astfel a doua cea mai rapidă pasăre din lume. Poate ajunge până la o greutate de 7 kilograme şi poate fi întâlnită în zonele montane din America de Nord, Eurasia sau Africa de Nord.

3. Şoimul polar este a treia cea mai rapidă pasăre din lume. Poate atinge o viteză de până la 209 kilometri pe oră. Greutatea acesteia poate aunge până la 1,3 kilograme.

4. Drepneaua cu coadă în formă de ac este a patra cea mai rapidă pasăre din lume, potrivit proagora.net. Aceasta poate atinge o viteză de până la 168 de kilometri pe oră.

5.Şoimul rândunelelor atinge o viteză de până la 160 de kilometri pe oră şi trăieşte inclusiv în România. Este cel mai mic şoim care trăieşte în ţara noastră. Îi place să se hrănească din zbor cu păsări de dimensiuni mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *