Vrei sa ai parte de un spatiu virtual sigur? Doar participarea la un curs de securitate cibernetica ti-l poate oferi!

Atacurile cibernetice sunt tot mai diverse si mai frecvente, autorii lor vizand numeroase domenii, persoane si companii. Astfel, pe parcursul ultimilor ani, in Europa, au fost atacate, in egala masura, sectorul financiar-bancar, cel al sanatatii si al serviciilor, dar si publicul larg, administratia publica, guvernele si furnizorii de servicii digitale.

Prin urmare, exista riscul de a deveni o tinta, indiferent de domeniul in care lucrezi. Pentru a te proteja cat mai bine, este recomandat sa urmezi un curs de securitate cibernetica, astfel incat sa inveti care sunt principalele tipuri de atacuri si cum poti reactiona la fiecare dintre ele.

Principalele amenintari cu care te confrunti in spatiul virtual

In cadrul unui curs de securitate cibernetica la Brightway, vei afla ca una dintre principalele amenintari este reprezentata de atacurile de tip ransomware. In astfel de cazuri, infractorii cripteaza datele unei organizatii si nu redau accesul decat daca le este platita o rascumparare. Intr-un singur an, pagubele produse de astfel de infractiuni la nivel global s-au ridicat la suma de 18 miliarde de euro.

Un pericol la fel de serios este reprezentat de atacurile de tip malware. Programele care poarta aceasta denumire contin virusi, „viermi”, cai troieni sau diferite programe spion, producand astfel daune majore. Unele actiuni vizeaza direct dispozitivele conectate la internet, precum routerele sau camerele, iar, in alte cazuri, computerele victimelor sunt utilizate in secret pentru a crea criptomonede in mod ilegal.

La un curs de securitate cibernetica, vei invata cum sa te aperi si de atacatorii care folosesc tactici diferite. Mai precis, ei incearca sa provoace erori umane si apoi sa le exploateze, pentru a obtine acces la diferite informatii ori servicii. Cele mai frecvente actiuni de acest tip sunt cele care poarta denumirea de phishing si vizeaza e-mailurile sau cele denumite smishing, care folosesc mesaje text. Cel mai frecvent, infractorii reproduc elemente de identitate vizuala a unor companii cunoscute, pentru a insela vigilenta persoanelor vizate.

Atacurile de tip Denial of Service (DoS) afecteaza tot mai frecvent retelele mobile si diferitele dispozitive conectate la internet. Ele blocheaza accesul la date si servicii, de exemplu prin supraincarcarea infrastructurii de retea.

Ce inveti la un curs de securitate cibernetica?

In primul rand, participarea la un astfel de training iti permite sa cunosti si sa identifici corect fiecare tip de atac si riscurile pe care le presupune. Daca detii informatiile corecte, infractorilor le va fi mult mai greu sa te pacaleasca, iar echipamentele pe care le folosesti si datele la care ai acces vor fi mai bine protejate. Toate aspectele tehnice sunt explicate astfel incat sa poata fi intelese fara probleme, chiar si de catre nespecialisti.

Cunoasterea componentei psihologice si emotionale a atacurilor este la fel de importanta precum intelegerea aspectelor de natura tehnica. De exemplu, sunt explicate motivatiile diferitelor actiuni, se vorbeste despre psihologia hackerilor sau despre tendinta acestora de a se „da in spectacol”, care poate fi folosita pentru a le contracara actiunile.

Stapanind bine tehnicile de aparare impotriva infractorilor din spatiul virtual, iti protejezi datele personale si compania de pericole majore. In acest fel, creste si gradul de incredere pe care ti-l arata clientii, furnizorii si partenerii de afaceri.

Un curs de securitate cibernetica iti arata care sunt pericolele din spatiul virtual si cum poti sa le faci fata. O astfel de cunoastere este absolut necesara, in prezent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *