Zeci de avantaje pentru recolta ta indiferent de sezon – cu o folie de mulcire bine aleasa

De-a lungul timpului, sfera agriculturii a adoptat o serie de inovatii special concepute pentru simplificarea proceselor de ingrijire, prin formarea unui mediu propice dezvoltarii plantelor. Astfel, tot mai multi agricultori folosesc deja celebra folie de mulcire, un element care vine la pachet cu zeci de avantaje atat pentru culturi, cat si pentru activitatea propriu-zisa de plantare si recoltare.

Pe langa faptul ca acesta plasa reprezinta rezultatul tehologiilor moderne, materialele din care este confectionata lucreaza precum o bariera de protectie impotriva a zeci de factori din mediu. De la temperaturile extreme la daunatori si radiatiile UV, plantele tale vor fi in perfecta siguranta pe tot parcursul anului.

5 Motive pentru care sa investsti intr-o folie de mulcire

Fie ca vorbim despre fructe sau legume, solarii sau gradini, o folie mulcire este esentiala si poate sa faca minuni. Aceasta te ajuta sa intretii plantele simplu si eficient, intr-un timp record. In plus, avantajele vizeaza atat costurile potrivite pentru toate buzunarele, cat si gradul sporit de rezistenta in fata tuturor pericolelor.

Indeparteaza daunatorii

Indiferent de natura culturilor sau de zona de recoltare, daunatorii vor fi intotdeauna o problema majora. Micile insecte iti pot distruge fara ca tu sa iti dai seama recoltele, iar rezultatele vor fi dezastruoase. Pentru a preveni aceste probleme, o folie mulcire reprezinta solutia ideala din toate punctele de vedere. Materialele din care este conceputa folia ofera protectie importiva daunatorilor de orice tip, iar plantele se pot dezvolta in conditii de maxima siguranta pentru roade pe masura asteptarilor.

Protejeaza radacinile

Fie ca vorbim despre solarii sau nu, o folie de mulcire asigura echilibrul termic de care radacinile au nevoie. Atat iarna, cat si vara, plantele au sansa sa se dezvolte sanatos datorita foliei care lupta impotriva inghetului si a caniculei. In acest fel, gratie tratamentelor de care aceasta se bucura, recoltele vor fi in perfecta siguranta pe tot parcursul anului.

Reduce aparitia buruienile

Nu mai este un secret faptul ca inovatiile momentului reduc semnificativ activitatea manuala in ceea ce priveste curatarea plantelor. Astfel, folosind o folie mulcire, sansele de aparitie a buruienilor scad in mod considerabil. Plantele daunatoare nu vor mai afecta in mod negativ procesele de dezvoltare, iar tu nu vei mai fi nevoit sa investesti sume mari de bani in insecticide. Totodata, noroiul nu va mai reprezenta o problema, acesta fiind un avantaj major mai ales in cazul recoltelor pitice, cu roade la nivelul solului.

Regleaza nivelul de umiditate din sol

Acest aspect este important mai ales vara, cand perioadele de seceta iti dau batai de cap. Utilizand aceasta tehnologie, previi atat seceta, cat si excesul de apa din sol. In acest mod, folia mentine un echilibru permanent in ceea ce priveste umiditatea si dezvoltarea plantelor. Mai mult decat atat, tii mucegaiul la distanta, iar activitatea de irigare nu iti va mai da batai de cap.

Accelereaza dezvoltariea plantelor

Nu in ultimul rand, o folie mulcire folosita in mod corespunzator accelereaza procesul de dezvoltare in ceea ce priveste plantele. In sezonul rece, temperaturile extreme pot pune in pericol recoltele, iar procesul poate fi destul de lent. Cu toate acestea, multumita materialelor de inalta calitate din care este confectionata folia, plantele vor avea parte de un mediu propice dezvoltarii, iar roadele timpurii nu vor intarzia sa apara.

Alege un ajutor de nadejde in gradina ta

Sa pui bazele unor culturi sanatoase si pline de roade este mai usor decat iti imaginai datorita expertilor. Acestia iti pun la dispozitie zeci de produse moderne, special concepute pentru nevoile tale si pentru plante sanatoase cu roade pe tot parcursul anului.

De la folie de mulcire la cea de solar si la plasa umbrire, pe site gasesti toate produsele de care ai nevoie, la doar un click distanta. Asadar, pregateste-te pentru sezonul rece si foloseste produsele de calitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *